...PredatoR.malware-site.www...
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

...PredatoR.malware-site.www...

AcasaCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Despre parole si securitatea pe internet(my way)

In jos 
AutorMesaj
Predator
Admin
Predator

Data de înscriere : 30/06/2008
Varsta : 33
Localizare : Bucuresti

Despre parole si securitatea pe internet(my way) Empty
MesajSubiect: Despre parole si securitatea pe internet(my way)   Despre parole si securitatea pe internet(my way) I_icon_minitimeMier Iul 30, 2008 5:41 pm

De mult timp vroiam sa scriu un asemenea tutorial, in care sa imi impartasesc ideile, descoperirile si experienta mea pe internet de-a lungul anilor.
In acest tutorial va voi explica in ce consta o parola, cum trebuie aleasa o parola, riscurile alegerii unei parole proaste, parolele cele mai des intalnite si cum sa ne folosim de greselile alegerii unei parole de catre alti useri pentru a obtine acces pe anumite site-uri/e-mail-uri/etc.
1.)Cum trebuie alese parolele?
In primul si in primul rand as vrea sa va explic cum ar trebui sa va alegeti o parola pentru a nu avea probleme in descoperirea ei de catre altcineva.
In medie, ar trebui sa folositi cam 3-4 parole pe internet pentru diferite tipuri de conturi.

1.Parola standard - o parola simpla pe care sa o folositi pe majoritatea conturilor care nu necesita o oarecare importanta, adica daca aceasta parola este aflata de cineva anume sa nu va poate face nimic rau.
De obicei, aceasta parola este folosita pe site-uri pe care v-ati facut cont doar ca sa cititi de exemplu un articol, sau ceva de care aveati nevoie pe moment.
Aceeasi parola poate fi folosita pe conturi unde nu aveti nimic important in mesageria privata si aveti rang de user simplu.
Parola ar putea fi de genul abc123 pentru o oarecare securitate a ei.

2.Parola importanta - o parola putin mai complicata, ceva mai lunga si cu mai multe caractere diferite in ea, gen: folosirea literelor mari, a spatiilor, a punctelor, a caracterelor:1,2,3,&,!,:,_,etc.
Aceasta parola este folosita la conturi pe care aveti lucruri importante in mesageria privata, rang special(VIP, operator, moderator, etc.) sau pur si simplu cont de user cu multe postari, pe care il aveti mai demult si pe
care pur si simplu nu vreti sa il pierdeti.

3.Parola foarte importanta - o parola foarte complexa, lunga, cu multe caractere, ea netrebuind sa fie aflata de nimeni.Pentru a nu fi ghicita, aceasta parola nu trebuie sa contina lucruri ce va caracterizeaza, spre exemplu: nume, anul si ziua de nastere, echipa favorita, trupa favorita, etc.
Aceasta parola este folosita de obicei la e-mailul dumneavoastra, adica locul unde se afla practic toate conturile, pentru ca daca ti-a fost spart e-mailul, e ca si cum cele 2 parole(cea standard si cea importanta) nu ar mai conta deoarece ar putea fi aflate cu ajutorul e-mailului si poti ramane practic fara toate conturile.
Tot o parola foarte importanta este, de exemplu si cea folosita la conturile de admin de pe site-ul tau propriu, sau de la FTP-ul site-ului tau.
Aceasta nu trebuie sa fie aceeasi ca la e-mail, insa trebuie sa fie constituita pe aceleasi criterii, in scopul de a nu putea fi aflata.
Cam asa ar trebui aleasa o parola pentru a nu avea probleme cu spargerea ei.Daca aveti un firewall si un antivirus bun pe calculator, nu intrati pe toate site-urile care va ies in cale, nu va scrieti parola de e-mail peste tot(aici ma refer in special la scam page-uri) si nu va salvati toate parolele intr-un fisier text, ca apoi sa le puneti in share pe DC++ sau alt client de genul asta, nu veti avea in vecii vecilor probleme cu hack-ul si puteti dormi linistit, deoarece conturile dumneavoastra vor fi in siguranta.
2.)Cum ne folosim de informatiile de mai sus pentru a face rost de conturile altora
Mai intai o lista cu cele mai folosite parole de catre utilizatori:
1)Numele userului
2)123456,1234567,123456789
3)Ziua, luna si anul de nastere(in diferite combinatii)
4)Numele lui adevarat
5)qwerty
6)Numele site-ului unde are cont(de exemplu la http://www.microsoft.com, parola poate sa fie microsoft)
7)password
8)parola
9)abcdef
10)abc123
11)Echipa de fotbal preferata
12)Trupa de muzica preferata
Cam acestea sunt parolele care mi se par cele mai utilizate de catre mai toti utilizatorii.
Pentru obtinerea unor informatii mai confidentiale, dati search pe Google numele userului lui, sau cautati pe hi5(in marea majoritate din cazuri are cont aici) dupa e-mailul lui si veti gasi acolo cam tot ce aveti nevoie(nume, data nastere, echipa favorita, etc.)

Daca pe un site gen warez-bb.org, lista de useri cu acces la privat este disponibila pentru toata lumea, eu cum au o multime de useri, e imposibil ca unii dintre ei sa nu aiba drept parola, una din cele frecvente date anterior si in felul asta veti face rost de conturi cu acces la privat pe acel site.
Mai intai de a ne apuca sa incercam fiecare cont in parte cu cate o parola din cele frecvent utilizate, mai intai verificam daca se poate ca userii sa foloseasca acele parole pentru ca mai sunt unele site-uri care nu accepta spre exemplu ca un user sa foloseasca parola 123456.Pentru a verifica daca merge, trebuie facute usere cu parolele acelea si daca merge, atunci spor la treaba!

Cam atat am avut de spus in acest tutorial, tutorial creat in totalitate de catre mine, adecapa, pe baza experientei mele cu parolele(una vasta sa zic).
Pot sa va zic ca in crearea acestui tutorial, nu m-am inspirat de nicaieri si va mai zic si ca oricat de aberant vi se pare acest tutorial la prima vedere, sunt totusi ideile mele, care, evident ca functioneaza si daca toata lumea ar folosi sfaturile date aici nu ar mai fi vorba de spargerea de parole prin moduri relativ simple, sau nu tocmai chiar simple.
"Scopul scuza mijloacele" de data asta
Enjoy
Sus In jos
https://djpredator.forumgratuit.ro

Despre parole si securitatea pe internet(my way)
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Despre ServAr
» Schimbare bandlimit ( Latime banda internet )
» Aflare date despre servere
» Internet FREE
» Maresti viteza cu 20% la internet

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
...PredatoR.malware-site.www... :: ..::Security::.. :: IT Security-
Mergi direct la: