1. Minciunile
Indiferent cat sunt de sinceri unul cu celalalt, partenerii isi au micile secrete. Asta nu inseamna insa ca se mint reciproc. Nu e un lucru rau sa ii ascunzi iubitului cate ceva din trecutul tau sau sa "uiti" sa ii mentionezi ca ti-ai cumparat o pereche de cercei.
Asta in cazul in care aceste informatii nu afecteaza bugetul sau relatia voastra. Totusi, atunci cand minciunile devin o obisnuinta sau sunt ascunse lucruri importante, o relatie nu poate dura mult timp. Asta pentru ca partenerul mintit va afla mai devreme sau mai tarziu adevarul si nu se stie daca va putea trece peste asta.
2. Banii
Acesta este unul dintre neajunsurile care provoaca cele mai multe nemultumiri intre parteneri. Asta pentru ca banii, chiar daca nu aduc fericirea, asa cum se spune, o intretin. Fie ca este vorba de cheltuieli curente sau de mici mofturi, cum ar fi o rochie scumpa sau o bijuterie, trebuie sa recunoastem ca avem nevoie de bani.
Daca nivelul financiar al ambilor partenerilor este scazut, ei trebuie sa se straduiasca sa castige mai mult pentru a se descurca mai bine. Problemele apar atunci cand unul dintre parteneri este prea cheltuitor sau altul prea zgarcit.
3. Diferentele
De orice natura ar fi, in general ele nu fac bine partenerilor. In cazul in care este vorba de o diferenta financiara, se poate trece peste ea mai usor daca nu sunt orgolii prea mari implicate. Cel mai mult ne afecteaza insa diferentele de carcater.
Chiar daca partenerii realizeaza ca nu sunt compatibili, isi trec inca de la inceput cu vederea anumite defecte. In timp, ele se accentueaza, iar cand unul dintre pareteneri nu le mai poate tolera, apar conflictele.
4. Viata sexuala
Poate ca este unul dintre cele mai importante motive pentru care doi oameni nu pot convietui impreuna. Diferentele de libidou, contratimpul, eternele scuze cu "ma doare capul" sau "sunt stresat/a" pot functiona o perioada, dar nu la nesfarsit.
Daca un partener este posesiv si eventual mai violent in pat, iar celelalt nu gusta prea mult vanataile, poate exista o reactie de respingere care, treptat, poate deveni acuta. Chiar daca exista comunicare si aceste probleme pot fi rezolvate cu timpul, exista o mare sansa ca, daca doi parteneri nu se potrivesc in pat, sa nu reziste prea mult timp impreuna.
5. Anturajul
Aici putem include prietenii unui partener pe care celalalt ii considera neadecvati. Fie pentru ca exista o repulsie reciproca, fie ca acel amic a zis sau a facut ceva si si-a castigat antipatia. In general, majoritatea problemelor apar cand unul dintre parteneri frecventeaza un grup de prieteni care nu sunt in cuplu.
Fie ca e vorba de iesiri prelungite cu baietii, care isi pot permite astefel de escapade pentru ca nu au iubite, fie ca sunt de vina prietenele care iti propun sa iesiti in discoteca doar voi, fetele, in ambele cazuri celalalt partener are de suferit si este indreptatit sa isi apere punctul de vedere.
6. Rudele
Parintii pot avea o influenta negativa asupra cuplului atunci cand incearca sa isi impuna propriile opinii. Adesea, ei isi doresc ca tanarul cuplu sa raspunda acelorasi principii ca ei. Parintii le reproseaza tinerilor tot felul de lucruri care, in opinia lor, ar trebui sa se petreaca altfel.
Cele mai bune exemple sunt sugestiile pe care soacra ti le da in diverse probleme: administrarea bugetului, decorarea casei, gospodaria, retetele culinare si cresterea copiilor. Indiferent de unde vin aceste sfaturi, daca nu sunt in conformitate cu principiile tale, trebuie sa le ignori. Orice familie are propriul cod de legi si nu trebuie sa se supuna influentelor celor din jur.
7. Problemele
De orice natura ar fi ele, se pot finaliza in doua feluri: fie sudeaza cuplul, fie il dezbina. Daca cei doi se iubesc, pot trece peste orice. Totusi, unul dintre parteneri s-ar putea sa aiba un moment de slabiciune daca celalalat vine mereu tarziu de la serviciu si este mereu obosit, iar viata de cuplu este vizibil afectata de atitudinea lui.
Indiferent cate probleme am avea la serviciu, trebuie sa invatam sa le lasam la usa. A avea zilnic o atitudine posomorata, a nu-i mai raspunde partenerului cu tandretea de care are nevoie pentru ca ai primit o sarcina in plus la serviciu sunt greseli care l-ar putea detemina sa isi caute dragostea in alta parte.
8. Infidelitatea
Toate motivele de mai sus pot duce la despartire sau, mai rau, la infidelitate. Daca unul dintre parteneri greseste o data si este capabil mai intai ca el insusi sa treaca peste acest moment si apoi sa ii dovedeasca celuilalt iubire, se poate ca relatia sa merga bine in continuare. Asta nu se va intampla insa niciodata daca el sau ea prefera sa aiba un partener stabil si, din cand in cand, mici aventuri - sau chiar doi parteneri in acelasi timp.
9. Monotonia
Multe cupluri se plang de monotonie. Ea poate fi evitata daca cei doi parteneri descopera ce le-ar putea face placere si si-ar petrece mai mult timp impreuna intr-un mod placut. Pentru ca lucrurile sa mearga bine, nu e suficient sa mergeti amandoi la cumparaturi sau el sa te ajute in bucatarie.
Trebuie sa nu uitati sa fiti romantici, sa calatoriti impreuna, sa faceti o excursie de week-end, sa va faceti mici daruri si sa va amintiti unul celuilalt cat de mult va iubiti.
10. Indiferenta
Lipsa de comunicare, oboseala de la servici resimtita acasa, modul in care ambii parteneri se implica in treburile casnice, toate acestea pot duce la o indiferenta care genereaza, de cele mai multe ori, despartirea.